Back to school

De scholen zijn nu weer in ons hele land begonnen. Altijd weer even wennen om in het ritme te komen, van naar school gaan, clubjes, afspreken, en dergelijke. Niet alleen voor kinderen,maar ook voor de ouders. Het kijken op je horloge, de tijd in de gaten houden, vaak ben je een wandelende agenda als moeder. Niet alleen van jezelf, maar van je hele gezin.

Probeer te blijven ademen. Zeker als het ’s ochtends weer een race tegen de klok is om iedereen op tijd aangekleed en met de juiste spullen op zijn of haar school, kinderdagverblijf, creche of werk te krijgen.

Natuurlijk kan je de kleding al de avond van tevoren klaar leggen. Kan je broodtrommels van tevoren vullen, net als de bekers en de tussendoortjes. Gymspullen kunnen al van tevoren klaargelegd worden en toch zal het regelmatig gebeuren dat het toch haasten is. Of dat iemand binnen je gezin niet met het beste humeur op staat. Het is dan lastig je geduld te bewaren.

Probeer op dat soort momenten juist niet boos te worden, te zuchten of te schreeuwen,maar probeer te ademen en het met humor op te lossen. Maak een grapje, kietel hem of haar. Reageer anders dan je kind of je partner van je gewend is. Je zult zien dat het daarna allemaal sneller en makkelijker gaat.

2 Krijtjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s