Twinkel vraag

“Mam, wat is het mooiste van een ouder zijn?”, vraagt mijn bijna 9-jarige zoon als we in de auto zitten. Ik viel stil. “Wat een mooie vraag”, zei ik tegen hem.

Een vraag die ik eigenlijk elke dag aan mezelf wil stellen. Wat was vandaag het mooiste moment van Moeder zijn? De twinkelende ogen en lach als ze goedemorgen zeggen. De armpjes van mijn jongste om me heen. Samen huppelen of trampoline springen. Smelten als een van heb zegt:”ik hou van jou”. De lach die je krijgt als je een compliment geeft. De knuffels die ze je geven. Het voor lezen voor het slapen gaan, als ze fris gewassen naast je kruipen. Elke dag zijn er zoveel momenten die mooi zijn.

Vaak worden ze overschaduwd door de waan van de dag. Werken, huishouden, zorgen, haasten, stress, korte nachten, gemopper. Daardoor zie ik misschien de momenten niet zo bewust en beschouwd ik ze onbewust als iets vanzelfsprekends. Dat wil ik niet meer. Want het is zo mooi om een ouder te mogen zijn en zeker niet iets vanzelfsprekends. Dus stel ik me vanaf vandaag elke dag die vraag.
Wat is het mooiste van een ouder zijn?

Ik ben benieuwd naar jouw antwoord!
Laat je het me weten?

IMG_7750.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s