Opvoeden met een twinkel

shutterstock_110493902

Van 6 tot en met 12 oktober is het de week van de opvoeding. Het thema is: ”Ik tel tot 10”.We tellen allemaal wel eens tot 10. Om ons geduld te bewaren als we bijna boos worden of ongeduldig  willen reageren, voor een spelletje, als we helpen met huiswerk. Tellen tot 10 doen we vaker dan we denken.

Opvoeden is een pittige maar leuke klus. Soms kost het moeite. Regelmatig betrap ik mezelf er op dat ik in de ochtend al loop te mopperen. “Tanden poetsen, eet je boterham op, denk aan je spullen, schoenen aan, schiet op anders komen we te laat….”  Een routine die elke dag terugkomt als ik niet uitkijk. Daarnaast krijgen onze kinderen te maken met een wereld die steeds meer van ze verwacht. Prestatiecultuur, labelen de laatste tijd lees je er genoeg over. Het is belangrijk om kinderen zo op te voeden dat ze zelfvertrouwen hebben. Dat ze trots zijn op wie ze zijn.

Dat is de reden dat ik in de week van de opvoeding de Challenge Positief Opvoeden, of beter gezegd: “Opvoeden met een Twinkel” heb bedacht. Zeven dagen lang krijg je een filmpje, tekstje of opdracht via Facebook te zien die je gewoon thuis kunt uitproberen. Zodat het je helpt om minder tot 10 te moeten tellen om je geduld te bewaren, maar vaker tot 10 moet tellen omdat je aandacht geeft aan je kind en misschien een spelletje samen doet of hem of haar helpt met zijn huiswerk. Een uitdaging om vaker die mobiele telefoon weg te leggen en bewuster bezig te zijn met positief opvoeden. De twinkel terugbrengen bij jezelf en je kind. Doe je ook mee?

Meld je dan aan via Facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s