Help! Ik ben een vrouw

Komt het volgende je bekend voor? Dat je soms het gevoel bekruipt dat je elke dag hetzelfde doet?Koken, opruimen, poetsen, boodschappen, kinderen naar school brengen, halen, ze naar clubjes brengen, tussendoor een wasje draaien. of de vaatwasser leegruimen? Soms onderbroken door een periode van werken, waardoor je je weer  nuttig en gewaardeerd voelt, of juist nog minder.

HeMam, ik ben mijn tas kwijt, weet jij waar die is?  Schat, kunnen we zaterdag…?  Ik wil morgen die spijkerbroek aan, kan jij…?” , zijn veelgehoorde kreten in huis. Naast moeder, levende agenda, taxiservice, interieurverzorgster, inkoopster, was-en strijkservice en boodschappendienst, partner, vriendin, dochter van, ben je ergens ook nog jezelf. Die raak je soms wel eens kwijt in de waan van alledag en dan bekruipt je het gevoel en denk je::”Help, ik ben een vrouw!.”

Want wat zou het fijn zijn als we wat meer als een vent zouden kunnen denken en de boel de boel laten, minder moeten, maar meer doen wat we willen. Ons minder verantwoordelijk voelen voor alles en iedereen. Toch trappen we elke keer weer in deze valkuil, zijn we erger dan een ezel die zich maar twee keer aan de steen stoot en nemen we ons elke keer voor het anders te doen, wat dan toch niet lukt.

Soms wordt een kind ziek wordt, of zelfs twee of je partner en alle ogen zijn dan op jou gericht, want jij bent de redster in nood. Moeders kunnen net ziek zijn zeggen ze en wij moeders zijn het daar roerend mee eens, want we denken ook dat we onmisbaar zijn. Als ze ons niet nodig hebben, voelen we ons niet nuttig en gewaardeerd. Hoezo tegenstrijdig en niet logisch?

Wij vrouwen zijn beroemd om onze eigen logica, die voor mannen niet te begrijpen is. Kunnen uitvallen om niets, huilen om zielige films of om onszelf en het volgende moment weer vrolijk iets staan doen, waar we net van hebben gezegd het nooit meer te doen. Hebben een hekel aan roddelen, maar doen het toch. Zijn jaloers op andere vrouwen, al geven we dat niet toe. Geen wonder dat mannen er s doodmoe van worden dat worden we zelf ook.

Maar goed dat gevoel dus… Wat dan helpt? Een wandeling maken en de frisse lucht door je hoofd te laten waaien, of de radio aan te zetten en  gaan dansen, je huis poetsen luid meezingend met je favoriete muziek, in bad gaan zitten met de deur op slot, even gaan sporten, in ieder geval iets doen voor jezelf, waar je van ontspant en je hoofd leeg  maakt. Daarna ziet de wereld er anders uit en zie je weer alles in het goede perspectief en denk je:” Ach ja, ik ben een vrouw.”

Advertenties

Een gedachte over “Help! Ik ben een vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s