Goed is goed genoeg. toch?

Je hoeft geen superheld te zijn, om teWanneer is goed genoeg? Wanneer ben je tevreden?  Wanneer vind jij dat iets goed is? Waar leg jij de lat? Ik leg hem hoog, torenhoog, tenminste voor mezelf. Voor anderen ligt hij een stuk lager. Waarom ik hem zo hoog leg? Dat is een lang verhaal, waar ik jullie niet mee ga belasten. Maar ook ik zou graag anders willen. Tegen beter weten in betrap ik mezelf keer op keer dat ik de lat toch weer hoog leg.

Soms zeggen mensen wat doe jij toch veel, waar haal jij de energie vandaan? Toch ben ik ook vaak moe. Ziek zijn, dat kan niet dus als ik geen koorts heb, wat ik niet vlug krijg, dan gaan we door.  Elke middag zou ik het liefst een dutje willen doen. Maar ik gun mezelf vaak niet de tijd om te ontspannen. Even niets doen. Naar buiten kijken, genieten van een kopje thee en niet bij elke slok mijn lijstje nalopen.

Alle ballen de lucht inhouden doen heel veel moeders. Maar ook heel veel alleenstaande moeders. Wat een respect heb ik voor die moeders. Die dus alleen het huishouden doen, werken, zorg voor kinderen, gesjees naar sportclubjes en of zwemles, boodschappen, en dan ook nog tijd voor jezelf maken. Hoezo tijd voor jezelf?

Nu heb ik me ook nog voorgenomen om twee keer per week eerder op te staan, zodat ik nog even kan sporten voordat ik aan mijn dag begin. En weet je, dat helpt. Die twee ochtenden ben ik niet moe, maar heb ik echt energie. Dingen kosten me minder moeite. Dus het klopt inderdaad lief zijn voor jezelf loont. De lat hoeft niet hoog te liggen. Leg hem eens daar waar je hem voor een ander zou leggen en vraag je dan af of dat slecht is?

Advertenties

Een gedachte over “Goed is goed genoeg. toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s