Waar kan ik die vakantie boeken?

Vandaag is weer zo’n dag. Een gewone dag voor een moeder. Je staat op, doucht, kleed je aan, ondertussen kom je kinderen en echtgenoot tegen in verschillende stadia van wakker zijn. Je smoort een beginnende discussie tussen de jongste en de oudste in de kiem. Je vraagt vriendelijk of ze zich willen aankleden. Je helpt de jongste met aankleden. De oudste wordt boos om iets wat de jongste doet. Ondertussen, help je zoeken naar gymspullen, sleutels, favoriete kledingstukken die opeens onvindbaar zijn. Je smeert boterhammen, maakt pauzehapjes klaar. Natuurlijk ruim je de vaatwasser leeg. Je stopt nog een was in de wasmachine en brengt dan de kinderen naar school en kinderdagverblijf en  gaat werken.

Met een beetje mazzel, lukt dat dit keer zonder telefoontjes van school of kinderdagverblijf dat een kind ziek is of gevallen is. Of een bezoekje aan de huisarts. Tussendoor regel je wat zaken die nog moeten, pleeg je wat telefoontjes, verstuurt een mailtje naar school  omdat daar je hulp gevraagd wordt. Na je werk sjees je naar de supermarkt om de noodzakelijke voorraad aan te vullen. Je haalt de kinderen op uit school en kinderdagverblijf, sust ruzietjes, helpt met huiswerk, brengt ze naar vriendjes of haalt ze daar op. Of brengt ze naar sportclubjes of zwemles. Staat vrolijk een gezonde maaltijd te koken. Appt met vriendinnen omdat je ook nog zoiets hebt als een sociaal leven. Ondertussen ruim je het een en ander op. Poets je nog even de toilet. Kinderen in bad, voorlezen en naar bed. Rond een uur of 20.00 uur is daar dan de was die opgevouwen en of gestreken mag worden. Wil je partner ook nog even gezellig iets met je bespreken en vind je zelf dat je ook nog moet sporten. Terwijl je hele lijf schreeuwt:”IK BEN MOE”

Een werkvrije dag resulteert in het huis van boven tot onderen poetsen, bedden verschonen, ramen zemen, stofzuigen, dweilen, boodschappen doen bij supermarkt, brood bij de bakker, bloemen bij je favoriete adresje, cadeautje halen bij de speelgoedwinkel omdat iemand een kinderfeestje heeft. Thuis weer een was in de wasmachine, boodschappen opruimen, administratie bijwerken, Als je geluk hebt kan dit zonder kinderen om je heen, maar meestal loopt er wel een of soms twee over je net gedweilde vloer.

Met een vriendin had ik het er over hoe het toch kan dat we soms zo moe zijn? Onze partners verbazen zich daar ook vaak over.  Op haar reactie:”Je zou elke dag maar naar je werk moeten en als je thuis komt staat het eten op tafel, drinken voor je klaar en liggen je kleren keurig gestreken in je kast., zei ik lachend.:”Waar kan ik die vakantie boeken?”

Wij moeders zijn waanzinnig goed in multitasken vinden we zelf, maar multitasken zorgt ook voor mer stress. Wij vinden dat we van alles moeten in plaats van mogen, kunnen of willen. We willen graag aardig gevonden worden,maar vergeten aardig te zijn tegen onszelf.

Wees lief voor jezelf

Wees lief voor jezelf

Dat is tenminste wat ik ga proberen. En anders ga ik op zoek naar een reisbureau!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s