Twinkel mama

Herken je het gevoel dat:

  •  je alle ballen in de lucht moet houden, op je werk en thuis.
  •  je dag altijd korter is dan je to-do lijstje?
  •  je dat je bijna geen tijd hebt voor jezelf, laat staan voor je relatie?
  •  je soms emotioneler reageert, dan nodig is?
  • je alles goed wilt doen?

Ja? Dan ben je één van de vele moeders die daar last van heeft. Wij moeders hebben vaak het idee dat we alles perfect moeten doen. Alles zelf moeten doen en met name heel veel  moeten. We moeten zoveel van onszelf. Maar is dat ook zo?

Als we eerlijk zijn tegen elkaar, dan is dat natuurlijk onzin en dodelijk vermoeiend. Toch puilen facebookpagina’s uit van berichten hoe goed we alles doen en hoe perfect we zijn. Zouden we geschokt zijn als er berichten verschenen met: “Weer mopperend de dag begonnen, omdat mijn kind niet wilde opschieten.” Of “Doodmoe op de bank van een lange dag vol werk, poetsen, koken, gehaast, heen en weer gerijd naar school, clubjes en  gestress ”? Als we eerlijk zijn herkennen we het allemaal, maar om dat nou open en bloot toe te gaan geven via de sociale media is een ander verhaal.

Vraag jezelf maar eens af of het echt nodig is wat we op ons lijstje staat? Met behulp van onderstaand schema kan je kijken of wat je moet doen belangrijk is en dringend. Is het beide? Dan meteen doen. Is het  dringend, maar niet belangrijk? Kijk dan eens of iemand anders het kan doen.Durf om hulp te vragen of hulp te accepteren als die aangeboden wordt.  Is het belangrijk, maar niet dringend? Plan het in en plan dan meteen regelmatig tijd in voor jezelf en tijd samen met je partner. Is het niet dringend en ook niet belangrijk? Dump het dan, laat het zitten. Niemand komt kijken of er vandaag wel gestofd is en of de was gedaan is of dat er gestreken is. Je kinderen zijn veel blijer met een mama die niet doodmoe is en tijd heeft om samen iets te doen, dan een mama die gehaast is, moppert, moe is en een schoon huis heeft.

Probeer het maar eens uit en maak van jezelf een twinkel mama.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s