Spring uit de plas?!

Soms doe je jezelf versteld staan. Doe je dingen die je niet van jezelf had verwacht. Zeker nu de dagen korter worden en je meer binnen bent, is het juist leuk om met de kinderen of gewoon jijzelf iets anders te doen, dan je normaal zou doen.

Nieuwe dingen uit te proberen, grenzen te verleggen. Op die manier laat je aan je kind zien dat jij als ouder het soms ook spannend vindt om nieuwe dingen te doen en te leren.  Als iets niet lukt, laat je zien dat je fouten kan en mag maken en hoe je daar als ouder mee omgaat.

In de zomer zijn we begonnen als gezin met deze challenge. Nieuwe dingen proberen. We hebben gefietst over de stadsmuren van Lucca, een toren beklommen met het hele gezin, gebowld en gelasersquashed, laten de jongste een keer alleen buiten spelen als hij dat wil, proberen nieuwe gerechten uit, eten bij andere restaurantjes, proberen nieuwe spelletjes te leren en zo verleggen we onze grenzen. Het hoeven geen grote dingen te zijn, gewoon kleine dingen is al prima. We gaan van de bekende paden af en proberen nieuwe dingen uit en ja dat is soms best spannend en moeilijk, maar als het lukt is het geweldig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s